ENCIKLOPEDIJA MEDITERANSKE KUHINJE PDF

Jug Iberskega polotoka je bil rodoviten in je izvažal vino, oljčno olje in fermentirano ribjo omako garum, ki bila pomembna sestavina mediteranske kuhinje. Ferran postao šef kuhinje El Bullija i istodobno u Nici upoznao francuskoga .. u kulinarski mainstream (uskoro će se pojaviti enciklopedija posvećena samo tome .. mediteranske lokacije, uključujući i Mallorcu i Hrvatsku. Jeste li od toga. Ni jedan dio teksta ove knjige ne smije se reproducirati ili prenositi u aromatiÄ nog bilja. Kruh od smokava i or.

Author: Masida Zoloshakar
Country: Cuba
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 12 May 2011
Pages: 380
PDF File Size: 1.13 Mb
ePub File Size: 11.96 Mb
ISBN: 280-4-76046-592-5
Downloads: 21460
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nemuro

Hispania Baeticaena od treh cesarskih rimskih provinc v Hispaniji na Iberskem polotoku.

Betika – Wikipedija, prosta enciklopedija

Provinca je na zahodu mejila na Luzitanijo in na severovzhodu na Tarakonsko Hispanijo. Med vladavino Mavrov je v 8. Glavno mesto province je bila Corduba. Granado so Rimljani imenovali Eliberri, Illiberis in Illiber. Beseda iri-berri ali ili-berri v baskovskem jeziku pomeni novo mesto. Po zatrtju upora Turdetanov se je leta pr.

  ENFERMEDADES EXANTEMATICAS PEDIATRIA PDF

V poznem obdobju Rimske republike je bila tudi Hispanija, podobno kot Galijarazdeljena na Prednjo kuhijne Zadnjo Hispanijo.

Mediteranska prehrana – Wikipedija, prosta enciklopedija

Med reorganizacijo cesarstva leta 27 pr. Tarakonsko Hispanijo, Betiko in Luzitanijo. Betiki so vladali prokonzuliki so bili pred tem pretorji. Amfore iz Betike so odkrili po celem zahodnem delu Rimskega cesarstva. Da bi bila oskrba enciklopedijja legij po morskih poteh nemotena, je moralo Cesarstvo obvladovati obalo Luzitanije in severnih atlantskih obal Hispanije.

Betika je ostala v rimskih rokah vse do invazije Vandalov in Alanov leta Vandalom so sledili Vizigotiki so ustanovili bolj trajno Vizigotsko kraljestvo. V Betiki je bil meeiteranske rimski pisec Kolumela 4—70 n. Iz Betike sta bila tudi Trajanprvi rimski rimski cesar, rojen izven Italije, [2] in njegov sorodnik in naslednik Hadrijanki je bil sicer rojen v Rimu. Iz Wikipedije, proste enciklopedije.

Hispania Baetica Betika rimska provinca 27 pr. Blumberg, Great Leaders, Great Tyrants? Imenski prostori Stran Pogovor. Pogled Preberi Uredi Uredi kodo Zgodovina.

  KONDICIJSKE VJEBE S UTEZIMA PDF

V drugih projektih Wikimedijina zbirka. Besedilo se sme prosto uporabljati v skladu z dovoljenjem Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.

Za podrobnosti glej Pogoje uporabe.