ERNEST HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Buy STARAC I MORE – SNEGOVI KILIMANDZARA by ERNEST HEMINGVEJ ( ISBN:) from Amazon’s Book Store. Everyday low prices and free delivery on. Starac i more by Ernest Hemingvej at – ISBN – ISBN – JRJ – – Hardcover.

Author: Tygosida Vuramar
Country: Netherlands
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 21 February 2017
Pages: 287
PDF File Size: 13.69 Mb
ePub File Size: 11.47 Mb
ISBN: 822-3-22491-639-7
Downloads: 63483
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Daizuru

On baci kostur preko ograde i pogleda za njim ne bi li spazio virove u vodi. Ovo se zatim ponovi.

Ernest Hemingvej Starac i more | Glimpses of The World

Kako si se napatio! Zatim je prebacio jarbol na rame i stao da se penje. Da sam na njenom mjestu, zapeo bih iz sve snage i povukao — pa kud puklo da puklo. On zahvati malo morske vode lijevom rukom i sasu je sebi na glavu. Bilo mu je jasno da je riba skrenula sa sjevera ka istoku.

I nikog nema da nam pomogne. Ali to je privid. Konopac je samo lako hsmingvej ruku. Ili je to vremenski predznak, meni nepoznat? Noge su mi u redu. Da mi je samo jednom da je vidim kako bih saznao kakvog imam protivnika.

  LOUIS COUPERUS NOODLOT PDF

Ernest Hemingvej – Starac i more – Free Download PDF

A i onako za sve to nemam razumijevanja. Vidio je samo njegovo svjetlucanje dok je tonuo. Sutra je osamdeset peti dan. On sklopi ruke i osjeti svoje dlanove. Ali, ubili smo mnoge ajkule, ti i ja, i upropastili mnoge morw. Obje su bile galanos. Bistar sam isto toliko koliko i zvijezde, moje sestre.

Ali dvaput je osjetio vrtoglavicu i nesvjesticu — a to ga je zabrinjavalo.

Vucite, ruke, mislio je. Starac je vidio mnogo velikih riba. Ostala mi je polovina ribe, pomisli on.

Ernest Hemingvej – Starac i more

Ali, bilo je to mjesto gdje se nalazi mozak, i starac je tu pogodio. Dentuso je svirep i okretan i jak i inteligentan. Bori se sad, omre, pomisli. Please fill this form, we will try to respond as soon as possible.

Starac je gledao neprekidno u ribu da bi bio siguran da je sve to java. Krv je prvo bila tamna kao ponor u plavoj ednest, dubljoj od jedne milje. Htio bih da znam kako boli petna kost, pomisli on.

  DIVISION DEUTEROMYCOTA PDF

Rep joj je udarao tamo-amo. Katkada bi izgubio trag. We need your help! Kako sam mogao dozvoliti da me riba povrijedi tako naglim trzajem?

Ali to je neminovno.

Naginjala se na stranu, pa se opet uspravljala. Da mi pomogne i omre sve ovo vidi. Svaki put je bio na ivici svijesti. Otvori je i uze jedan gutljaj. Tih linija nije ni bilo. Sada je bio spreman. Dva od svakog mamca koje je presjekao, a pored toga i dva od mamca koji je riba zagrizla; svi su oni bili povezani.

Barem u onim sastojcima koji su mi i potrebni. Jesi li se mnogo napatio? Ali, to nije trajalo dugo. Vjetar prestade da pirka. Pa, ipak jesu li svi oni dostojni da je pojedu. We are a non-profit group that run this website to share documents. Povjetarac je duvao ravnomjerao.